Natural Cladding

De nieuwe generatie houten gevelbekleding

Eigenschappen

Door de thermische modificatie worden houtsuikers omgezet in een soort hars, dat enerzijds veel moeilijker door schimmels afgebroken wordt en anderzijds veel minder vocht opneemt. Het stabiele vochtgehalte zorgt er voor dat het eindproduct praktisch geen krimp- en zwelgedrag kent. Tevens is het zeer licht van gewicht, zo’n 380 à 400 kg per m3. Door de thermische modificatie is de al uitstekende isolatiewaarde van Natural Cladding aanzienlijk verbeterd.

Kleur

Natural Cladding heeft een fraai geschaafd oppervlak. Het is egaal van kleur met de uitstraling van Teak. Onbehandeld zal het egaal vergrijzen. Het glad geschaafde oppervlak laat zich echter ook eenvoudig afwerken met de meest gangbare verfsystemen.

Prijs

Met Natural Cladding koopt u de voordelen van een aantal houtsoorten zoals Western Red Cedar of Teak, maar dan tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Voor meer informatie en prijzen kunt u contact opnemen met Bakker Timber Agencies.

Ontwikkeling van Natural Cladding

Natural Cladding is ontwikkeld door een team van specialisten op het gebied van houten gevelbekleding. De tientallen jaren ervaring in het toepassen van hout aan de gevel is geïmplementeerd in deze nieuwe gevelbekleding. Een wereldwijd netwerk van professionals in de landen van herkomst, verzekert de constante aanlevering van dit kwaliteits product.

Over Cross Trade

Cross Trade is een gerenomeerde Duitse houtimporteur met uitstekende roots in de landen van herkomst. Het specialisme in Afrikaanse houtsoorten legde de basis voor Natural Cladding.

Natural Cladding by
Cross Trade

Contact Cross Trade:
Am Fallturm 7
D 28359 Bremen
Germany

Phone: +49 (0)421 2468789 – 0
Fax: +49 (0) 421 2468789 – 23
E-Mail: info@cross-trade.eu
Web: www.cross-trade.eu